Talnørd træder tilbage, en ny træder frem
2107
post-template-default,single,single-post,postid-2107,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Talnørd træder tilbage, en ny træder frem

Talnørd træder tilbage, en ny træder frem

af Lone Weinreich Fisker – publiceret i Viborg Stifts Folkeblad 30. december 2019

Hos revisionsfirmaet Ullits & Winther går Jørgen Winther – en af kompagnonerne – nu på pension, mens en ny talknuser i Lars Juelsen overtager skrivebordet.

 

62-årige Jørgen Winther – statsautoriseret revisor og partner hos Ullits & Winther siden 1988 – er talknuser om en hals og har dårligt nok hældt te på folkebladets udsendte, før han uden at skulle foretage nogen hovedregning fortæller, at han har haft den hvide og nydeligt strøgne revisorskjorte og de pressede bukser på i 39 år, syv måneder og atten dage, når han ved årsskiftet rydder sit kontor og kører hjem fra virksomheden på Agerlandsvej i Viborg for sidste gang.

Mejerisønnen fra Ørum, som i 1980 kom til ansættelsessamtale i Vesterbrogade iført militærtøj, går således på pension, og det har han det godt med, om end det også er med en smule vemod, at han forlader den arbejdsplads og de kunder, han har nydt at være en væsentlig del af siden det år, hvor Sovjetunionen invaderede Afghanistan.

Jørgen Winther tog matematisk – selvfølgelig – studentereksamen fra det daværende Viborg Amtsgymnasium, og senere læste han både HA og HD, ligesom han fik aftjent sin værnepligt, inden han søgte ind i den revisionsvirksomhed, som han otte år senere – det var i 1988 – blev kompagnon i. Nu er der så gået de der 39 år, syv måneder og atten dage, hvor Jørgen Winther har tastet på lommeregner – og regnet den ud – for de mange kunder, han har rådgivet og betjent gennem sådan cirka 7960 arbejdsdage.

Nogle af kunderne har Jørgen Winther haft i samtlige de år, han har siddet i revisorstolen, og det har han haft det godt med. Den tillid, han er blevet vist, og det gensidigt gode samarbejde, som han har oplevet med sine kunder, er nogle gode minder at tage med hjem til huset, hustruen og de to teenagesønner i Ørum, og hvis Jørgen Winther billedligt talt og lidt forenklet skal hive linealen frem og sætte to streger under den erfaring, han har gjort sig i forhold til det at have en sund økonomi, så lyder hans ord som følger:

– Er man fornuftigt kørende økonomisk, så er man det også helbredsmæssigt. Punktum, slut, finale. Det er Jørgen Winthers erfaring.

 

Tid til spandex, løb og boldspil

 

– Jeg går på pension nu, fordi det ligger i partnerkontrakten, siger Jørgen Winther om baggrunden for, at han fra årsskiftet hænger sine revisorskjorter ind i skabet og pakker lommeregneren væk. I stedet vil den talskarpe mand oftere end vanligt trække i spandexen med vaskeskind i bagen og hoppe op på sin mountainbike, ligesom fodboldstøvlerne vil blive bundet, tennisketcheren vil blive luftet og badmintonhallen vil blive frekventeret.

Jørgen Winther er således glad for sport og glæder sig til at få mere tid til den slags fysiske udskejelser, som han tidligere – altså i 39 år, syv måneder og atten dage – kun har kunnet dyrke i sin fritid og i weekenderne.

Jørgen Winther er også aktiv i bestyrelsen på Ørum Skole, ligesom han er en del af en lokal gruppe, som arbejder for en ny indretning af Ørum Torv, og i det hele taget lader det ikke til, at den aktive og snart pensionerede statsautoriserede revisor kommer til at sidde alt for mageligt i sofaen. Der er således masser af krudt tilbage i ham og masser af forventning til det otium, der nu begynder ved 2020.

 

Lars Juelsen tager over

 

Når Jørgen Winther lader sig pensionere, tager en ny mand på holdet – 35-årige Lars Fogtmann Juelsen – over. Om lommeregneren, kontorstolen og skrivebordet bogstaveligt talt skal gå i arv fra Jørgen Winther til den nye kompagnon – eller om Jørgen Winther tager sin lommeregner med hjem – er lidt usikkert, men sandt er det, at Lars Juelsen glæder sig.

Den fodboldglade og statsautoriserede revisor, som folkebladet tidligere har portrætteret fra sit kontor i en Manchester United-trøje, har været ansat hos Ullits & Winther siden oktober 2018, men fra årsskiftet træder han altså ind som kompagnon. Det har han det glimrende med.

– Jeg har overtaget mange af Jørgens kunder og glæder mig til at være en betydningsfuld partner i en branche, hvor der hele tiden sker noget nyt, siger Lars Juelsen og trykker hånd med Jørgen Winther. Et håndtryk der markerer et farvel, et tak for samarbejdet og et ønske om god vind – og hvem ved, om folkebladet om sådan cirka 39 år, syv måneder og atten dage igen skal lave et afskedsportræt med en dedikeret kompagnon fra Ullits & Winther?

Noget tyder i hvert fald på, at en statsautoriseret revisor bliver siddende i kontorstolen lige så lang tid, det kan lade sig gøre.