Har du hilst på Lars?
1764
post-template-default,single,single-post,postid-1764,single-format-standard,bridge-core-3.0.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-29.7,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-7.0,vc_responsive

Har du hilst på Lars?

Har du hilst på Lars?

Når familieliv og arbejde skal balancere

 

Se eller gense, Lone Weinreich Fiskers interview med nyansatte Lars Fogtmann Juelsen

Interviewet blev bragt i Viborg Nyt den 2. januar 2019

 

Det er alment kendt, at folk, der arbejder med tal – heriblandt revisorer – tit bliver opfattet som “tørre” og kedelige og sådan nogle, der kun tænker i plus og minus og i at få regnskaber til at balancere. Sådan er det også – og så alligevel ikke – for den nyansatte statsautoriserede revisor, Lars Fogtmann Juelsen, der siden 1. oktober har været en del af den 40 mand store medarbejderstab i virksomheden, der ligger på Agerlandsvej i Viborg.

En virksomheds regnskaber skal naturligvis balancere og være med to streger under, og det gør de bestemt også, når 34-årige Lars Fogtmann er inde over med sin kuglepen og sin lommeregner. For Lars Fogtmann er den arbejdskultur med utallige overarbejdstimer og rundsave på albuerne, som nok stadig dominerer revisionsbranchen, bare ikke forenelig med et roligt og stressfrit familieliv, hvor der også skal være tid til hustruen og ikke mindst fodbold og gymnastik med to små sønner i dagpleje- og børnehavealderen.

I 7. klasse gik Lars Fogtmann egentlig rundt og troede, at han skulle være bager, men den vakse dreng, der allerede tidligt havde flair for tal, valgte alligevel efter en HHX-eksamen og et sabbatår i Danske Bank at gå revisorvejen – og det har han aldrig fortrudt. Kundekontakten med mange forskellige slags mennesker, som man får et tæt og meget fortroligt forhold til, vægter Lars Fogtmann således rigtig højt, og noget tyder på, at hans kunder har det på samme måde med den Varde-fødte talknuser. I hvert fald har Lars Fogtmann, som efterhånden har været tretten år i branchen, trukket flere af de kunder, han betjente på sin tidligere arbejdsplads, med over i Ullits & Winther. Og det er han glad for. Det understreger nemlig, at fortrolighed og tillid har afgørende værdi; allermest for kunden.

På et tidspunkt faldt Lars Fogtman om og væltede en stor opstilling af flødeboller i Netto pga. stresslignende symptomer. Efter den oplevelse gjorde han sit personlige regnskab op og kom frem til, at han ikke vil være sådan en grå talnørd, der vægter karrieren højere end familien. Da det i forvejen er en af de gennemgående og “bløde” værdier i virksomheden på Agerlandsvej, var der da heller ikke ét eneste hævet øjenbryn at spore hos cheferne, da Lars Fogtmann ved ansættelsessamtalerne i efteråret bekendtgjorde, at hans fritidsinteresser – ikke mindst fodbolden med de to sønner – skulle kunne plejes, hvis han skulle være en del af holdet.

At Lars Fogtmann måske er en “blød” revisor betyder dog ikke, at han ikke er ambitiøs og stræbsom i sit arbejde. Tværtimod. Han har masser af visioner og ambitioner både på egne vegne og ikke mindst over for kunderne og den virksomhed, han nu er en del af.

– Det er dejligt at kunne forlade kontoret klokken 14.30 uden at blive mødt med en spids kommentar om, at man går efter en halv dags arbejde, siger en glad og tilfreds Lars Fogtmann, hvis kontor i øvrigt er domineret af børnetegninger, fodboldbilleder og en julekalender i anledningen af højtiden. Fodboldtrøjen, han er trukket i, er ganske vist til ære for fotografen, for selv om der er en uhøjtidelig stemning og et “blødt” og meget menneskeligt miljø hos Ullits & Winther, så er en pæn skjorte for herrernes vedkommende godt nok stadig en del af “uniformen”, når man er ude hos kunder eller tager imod i den store virksomhed. Det har Lars Fogtmann det også helt fint med.